Studiossa: -

Radiossa soi nyt: -

NRJ:n Iltapäivä - Musamatka

10.01.2014 klo 15:44


NRJ:n Iltapäivän Musamatka eri maiden listoille.


Viikko 16


Torstai 17.4.4.2014

Shapeshifter – Gravity

Kaikki tietävät Tarun sormusten herrasta. Sen on kirjoittanut J.R.R. Tolkien ja siitä on kuvattu useampikin elokuvaversiointi. Niistä tunnetuin on eittämättä Peter Jacksonin 2000-luvulla ohjaama versio, mutta missä se on kuvattu? Jos et tiennyt, niin nyt sen kerromme: Uudessa-Seelannissa. Uusi-Seelanti on tuo Australian lähellä sijaitseva, lähes tarunomainen saari ja sen Independent albums-listan sijalta 16. löytyy Shapeshiter levyllään Gravity.

Shapeshifter on Uusi-Seelantilainen, vuodesta 1999 asti toiminut drum&bass-yhtye. Poikkeuksellisen bändistä tekee se, että siinä missä drum&bass-musiikkia tehdään yleensä lähtökohtaisesti koneilla, soittaa Shapeshifter lähes kaiken oikeilla soittimilla.

Shapeshifter julkaisi debyyttialbuminsa Realtime vuonna 2001 ja se palkittiin heti bändin kotimaassa parhaana elektroalbumina, saaden lukuisia muitakin ehdokkuuksia. Bändi kiersi levyn jälkeen ahkerasti ja vuonna 2004 julkaisi vihdoin toisen levynsä, nimeltään Riddim Wise. Levyllä vieraili lukuisia solisteja ja se meni suoraan niin Uuden-Seelannin independent-, kuin tanssimusiikkilistankin ykköseksi.

Shapeshifter on julkaissut tähän päivään mennessä yhteensä viisi albumia, joista viimeisin, Delta, julkaistiin viime toukokuussa. Bändin viidestä albumista kolme on myynyt Uudessa-Seelannissa platinaa ja uusinkin albumi meni heti ilmestyessään suoraan albumilistan kärkeen. Näiden lisäksi bändi on julkaissut yhden livelevyn ja kaksi remix-levyä. Keikkaa bändi on tehnyt lukuisilla isoilla festivaaleilla, kuten Glastonburyssa sekä Parklifessa ja bändin kiertueen keikat ovat olleet loppuunmyytyjä ympäri maailman.

 

Tiistai 15.4.2014

Anouk – You & I

Se kuuluu Alankomaiden kuningaskuntaan, se tunnetaan koralliriutoistaan, siellä asuu yli 150 000 ihmistä ja se lausutaan näin: Kura-sau. Mikä se on? Aivan oikein. Se on Curacao Karibianmerellä. Curacaon Dolfijn FM-radiokanavan listan sijalta 39. löytyy Anouk kappaleella You & I.

Anouk Teeuwe on 39-vuotias laulaja-lauluntekijä Hollannista. Laulajattaren nuoruus oli rankka ja hänellä oli useita päihdekokeiluja, joiden vuoksi hän päätyi lopulta muutamaankin eri lastenkotiin. Anoukin äiti oli laulaja ja hän innostui itsekin laulamisesta. 15-vuotiaana Anouk esiintyikin jo useissa häissä ja erinäisissä juhlissa yhdessä bilebändinsä Shotgun Weddingin kanssa.

Anouk meni naimisiin managerinsa kanssa ja tapasi lauluntekijä Bart van Veenin, jonka kanssa kirjoitti muutaman kappaleen vuonna 1997. He kirjoittivat yhdessä Anoukin toisen singlen, joka osoittautui megahitiksi. Kappale oli nimeltään Nobody´s Wife ja se hallitsi listoja ympäri eurooppaa vuonna 1998. Singleä seurannut albumi Together Alone oli myös iso menestys ja Anouk pääsi esiintymään isoille festivaaleille ympäri maailman.

Anoukia pidetään Euroopassa yleisesti yhden hitin ihmeenä, mutta hänellä on ollut kotimaansa Hollannin sekä Belgian listoilla useita isoja hittejä. Hän on julkaissut tähän mennessä kahdeksan pitkäsoittoa ja olipa Anouk mukana euroviisuissakin, kun hän edusti Hollantia viime vuonna Ruotsin Malmössa järjestetyssä finaalissa.

You & I-kappaleen on tuottanut Anoukin maanmies, paremmin Afrojack-taiteilijanimellä tunnettu Nick van de Wall. Tämän mm. David Guettan, Pitbullin ja Beyoncen kanssa yhteistyötä tehneen miehen huhutaan olevan myös Anoukin nykyinen miesystävä ja huhut kertovat naisen odottavan parin yhteistä lasta.

 

Maanantai 14.4.2014


Prince feat. Zooey Deschanel – Fallinlove2nite

”Kreikan meri, meri kreikan” lauloi jo Muksuluurin Touko Pouko legendaarisessa Studio Julmahuvissa aikoinaan. Kreikkaan lentää tänään myös musamatkat ja kyseisen maan Radio 1:n Fresh New-listalle, jonka sijalta 18. löytyy tällä viikolla Prince ja Zooey Deschanel kappaleella fallinlove2nite.

Prince Rogers Nelson on pitkän linjan Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä, joka on julkaissut uransa aikana yli 25 pitkäsoittoa ja hänen levyjään on myyty pitkälti yli sata miljoonaa kappaletta. Prince tunnetaan myös uutterana musiikintekijänä, joka on huhun mukaan jättänyt yhtä paljon valmista musiikkia julkaisematta, kuin mitä hän on julkaissut.

Vain 150-senttisen Princen uran taiteellinen ja suosiollinen huippu sijoittuu 1980-luvun puoleenväliin, jolloin mies dominoi maailman musiikkilistoja yhdessä Michael Jacksonin ja Madonnan kanssa. Julkaisipa mies tuolloin myös useammankin elokuvan, joista isoimmaksi menestykseksi nousi Purple Rain. Kyseisen leffan soundtrack on Princen suosituin levy ja hänellä oli vuonna 1984 parhaimmillaan Amerikan listoilla samaan aikaan sekä albumi-, single-, että elokuva-listaykkönenkin.

1990-luvulla tämä impulsiivinen artisti vaihtoi nimensä lausumattomaksi koukeroksi ja 2000-luvun alussa taas takaisin Princeksi. Tämän mielipiteitä jakavan legendan uuden singlen nimi on Fallinglove2nite ja sillä vierailee mm. New Girl- televisiosarjasta ja 500 Days Of Summer-leffasta tuttu Zooey Deschanel. Tulevasta soololevystä ei ole mitään varmaa tietoa, mutta Prince julkaisee lähiaikoina ainakin 3rd Eye Girl-nimisen bändin levyn, jolla soittaa hänen lisäksi kokonaan nuorista naisista koostuva rytmiryhmä.

 

Viikko 15


Perjantai 11.4.2014

The City – Turn It All Around

On Suomi, Ruotsi ja se kolmas maa. Niinpä, juuri se kolmas maa joka tunnetaan vuonoista, vuorista sekä huomattavasta talviurheilumenestyksestään. Onpa tästä maasta kotoisin myös A-ha, yksi 1980-luvun menestyneimmistä bändeistä koko maailmassa. Kyseinen maa on tietysti Norja ja sinne musamatkojen karavaani tänään kulkee. Norjan Sor-radiokanavan top30-listan sijalta 16. löytyy tällä viikolla The City kappaleella Turn It All Around.

The City on Norjalainen duo, jonka jäsenet ovat 17-vuotiaat kaksoset Maren ja Charlotte Wallevik Hansen. Biisejä kirjoittaa kaksosten lisäksi toisinaan heidän 19-vuotias isosiskonsa Kathrine Wallevik Hansen. The City sai alkunsa vuonna 2012 ja se on julkaissut yhteensä seitsemän musiikkivideota YouTube-kanavallaan.

The Cityn musiikissa kuuluu kaikuja niin Haimin sisarusten popista, kuin Fleetwood Macin ajattomasta softrockistakin. Bändi ei ole vielä julkaissut albumia, mutta Norjassa isoksi hitiksi noussut Turn It All Around pohjustaa varmasti bändin ensimmäistä pitkäsoittoa.

 

Tiistai 8.4.2014

Håkan Hellström – Det kommer aldrig va över för mig

Lähde torstai-iltapäivänä laivalla, niin olet perjantaina aamulla perillä. Ai missäkö? Siellä, minne lentää Helsingistä tunnissa, nimittäin Ruotsissa. Ruotsin albumilistan sijalta kahdeksan löytyy Håkan Hellström albumillaan Det Kommer Aldrig Va Över För Mig.

Håkan Hellström on Göteborgilainen laulaja-lauluntekijä, joka on noussut 2000-luvulla yhdeksi Ruotsin suurimmista poptähdistä. Hellström aloitti musiikkiuransa 1980-luvun lopulla Broder Daniel-bändissä, josta jättäytyi kuitenkin pois vuonna 1994, juuri ennen ensimmäisen albumin julkaisua. Broder Danielista nousi Ruotsissa todellinen kulttibändi ja Hellström palasi yhtyeen riveihin vuonna 1998, ennen bändin suurinta menestysalbumia Broder Daniel Forever. Bändissä ollessaan Håkan Hellström sai idean myös soolourastaan.

Håkan Hellströmin ensimmäinen sooloalbumi Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg julkaistiin lokakuussa 2000 ja se nousi jättimenestykseksi Ruotsissa. Albumia myytiin platinalevyn verran, yli 80.000 kappaletta ja Hellström nousi kulttibändin jäsenestä koko kansan tähdeksi. 

Håkan Hellström on julkaissut yhteensä seitsemän albumia, joista jokainen on ollut iso menestys Ruotsissa. Hän kertoo usein kappaleissaan tarinoita Göteborgista, jonka Hellström on kertonut olevan todella iso osa hänen identiteettiään. Håkan Hellström onkin Göteborgissa hieman kuin The Beatles Liverpoolissa ja hän esiintyikin Göteborgin Ullevi Stadionilla muutama vuosi takaperin omassa, loppuunmyydyssä konsertissaan.


Maanantai 7.4.2014

Beck – I Won´t Be Long

Latvian radiolistan sijalta 21. löytyy Beck kappaleella I Won´t Be Long.

Beck Hansen nousi listoille 1990-luvun puolivälissä jättihitillään Loser. Beck ei ollut Loser-biisistä innoissaan ja vastusti aluksi sen julkaisemista singlenä. Pienet radiokanavat Amerikassa alkoivat kuitenkin soittaa biisiä ahkerasti ja lopulta biisi nousi isoksi hitiksi. Loserin jälkeen Beck julkaisi ensimmäisen levynsä isolle yhtiölle, kun Mellow Gold-albumi julkaistiin maaliskuussa 1994. Levyltä ei noussut muita isoja singlejä ja Beckiä pidettiin yhden hitin ihmeenä, jonka seurauksena hän menetti itsekin hetkellisesti uskonsa uraansa muusikkona. Vuonna 1996 Beck julkaisi kuitenkin toisen levynsä ”Odelay”, joka osoittautui isoksi hitiksi. Levyn soundimaailma yllätti kaikki, sen yhdistellessä ennakkoluulottomasti erilaisia musiikkityylejä. Odeley-albumin jälkeen oli selvää, että Beck oli tullut jäädäkseen.

Beck on julkaissut yhteensä kaksitoista albumia, joista uusin, Morning Phase, ilmestyi tämän vuoden alussa. Levyjen tyylilajit ovat vaihdelleet keskenään hurjasti, aina hitaasta kantrista nopeaan, energiseen bilefunkiin. Beck on tehnyt yhteistyötä mm. MGMT:n, Conan O´Brienin ja Charlotte Gainsbourghin kanssa ja hänen faneikseen ovat julistautuneet esimerkiksi legendaarinen amerikkalaislaulaja Tom Petty sekä edesmennyt kantritähti Johnny Cash.

 

Viikko 14


Torstai 3.4.2014Bogi – We all

Maapallolta löytyy maa, jonka virallinen kieli on suomalais-ugrilainen. Ei, se maa ei ole Suomi. Se on maa, jossa on yli kymmenen miljoonaa asukasta ja sieltä tulee useita klassisen musiikin säveltäjiä. Tämä maa on nimeltään Unkari ja sen radiolistan sijalta kaksi löytyy Bogi kappaleella We All.

Bogi (oikealta nimeltään Dallos-Nyers Boglarka) oli vasta 16-vuotias noustessaan parrasvaloihin kotimaassaan Unkarissa viime vuoden keväällä. Esiintyminen on Bogille tuttua lapsuudesta asti, sillä hän kuului esiintyvään tanssiryhmään jo pienenä tyttönä. Bogi on julkaissut tähän mennessä neljä singleä, joista We All on viimeisin. We All-biisillä Bogi pyrki myös edustamaan Unkaria Euroviisuihin. Kappale tuli lopulta Unkarin karsinnoissa toiseksi, häviten vain neljä pistettä voittajalle, Kally-Saunders Andrasin Runningille.

Bogi ei ole vielä iso nimi Unkarin ulkopuolella, mutta on hyvinkin mahdollista, että joku päivä tämä nuori ja lupaava, esimerkiksi Adelea, Rihannaa ja Bruno Marsia ihaileva laulajatar iskee isosti läpi muuallakin Euroopassa.

 

Keskiviikko 2.4.2014

Paolo Nutini – Scream (Funk my life up)

Luxemburg on suurherttuakunta. Luxemburg on maa, mutta sen asukasluku on pienempi kuin Helsingillä, noin 500 000 asukasta. Luxemburg on myös tämän päivän musamatkojen kohde. Aktiv-radiokanavan listan sijalta 28. löytyy tällä viikolla Paolo Nutini kappaleella Scream (Funk my life up).

Paolo Nutini on 27-vuotias Skotlantilainen laulaja-lauluntekijä. Hän nousi listoille vuonna 2006 albumillaan These Streets, joka pysyi Brittien albumilistalla ennätykselliset 196 viikkoa. Nutinin sukujuuret ovat Skotlannissa sekä Italiassa ja hänen oletettiin jatkavan sukunsa Fish & Chips-ravintolan pyörittämistä, ennen kuin laulajanura vei miehen mukanaan. Hän esiintyi Duran Duranin, Snow Patrolin ja Stereophonicsin rinnalla Lontoon Olympialaisten avajaiskonsertissa ja on toiminut lämmittelijänä muun muassa Rolling Stonesille, KT Tunstallille sekä edesmenneelle Amy Winehouselle.

Nutini on julkaissut tähän mennessä kaksi albumia ja kolmas, nimeltään Caustic Love, julkaistaan huhtikuun 14. päivä. Scream (Funk my life up) on levyn ensimmäinen single.

 

Tiistai 1.4.2014

The SHH – All things with love

Malta mielesi, joku voisi sanoa. Me emme malta mieliämme vaan matkaamme Maltalle, tuolle aurinkoiselle saarelle, joka on yksi maailman pienimmistä valtioista ja sijaitsee vain kahdeksankymmenen kilometrin päässä Sisiliasta. Maltan Top 10-listan sijalta 5. löytyy The SHH kappaleella All Things With Love.

The SHH on Maltalais-Pariisilainen duo, jonka muodostavat Alison Galea sekä Ian Scrhanz. Bändi ei ollut kuin muutaman kuukauden ikäinen, kun se julkaisi ensimmäisen videonsa sekä ep:n Summer Of Love.

The SHH:n musiikkia on kuvailtu mediassa mm. mukavaksi, rauhoittavaksi ja äärimmäisen mukavaksi kuunneltavaksi. Bändin soundia on verrattu myös hyväksi vuosikertaviskiksi. The SHH on lyönyt läpi jo sen toisessa kotimaassa Maltalla ja on varmasti vain ajan kysymys, ennen kuin nämä aurinkoiset soundit löytävät tiensä myös muualle Eurooppaan. Jos The SHH puhuttelee, heidän debyyttialbuminsa All Things With Love löytyy osoitteesta http://theshh.bandcamp.com/.

 

Maanantai 31.3.2014

5 Seconds of Summer –She Looks So Perfect

Tänään matkataan Isoon-Britanniaan ja siellä virallisen singlelistan Official Chart Companyn ykköspaikalle. Australialaisten poikien luotsaama yhtye 5 Seconds of Summer  on saavuttanut hurjan suosion viimeisten vuosien aikana ja nyt he hurmaavat brittityttöjä kappaleella She Looks So Perfect.

Vuonna 2011 perustetun yhtyeen päävokalistina toimii 17-vuotias Luke Hemmings joka kertoo julkkisihastuksekseen Mila Kuniksen. Muut jäsenet ovat  Michael Clifford, 18v (kitara,laulu), Calum Hood, 18v (basso, laulu) ja Ashton Irwin 19v, (rummut, laulu). (Yhtye nähdään tänään keikalla Tukholmassa)

She Looks So Perfect on saavuttanut ykköspaikan myös Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Irlannissa. Tästä bändistä ennustetaan vahvaa kilpailijaa huippusuositulle One Directionille ja he ovat myös toimineet lämppärinä One Directionin kiertueella. Joten nyt on aika päästää sisäinen teinityttö irti ja vähän vaikka kiljua.

 

Viikko 13


Perjantai 28.3.2014

Tanja – Amazing

Tänään lähdemme laivalle, kun musamatkojen risteily kulkee Suomenlahtea pitkin 80 kilometriä Etelään, päätyen lopulta naapuriimme Viroon. Viron Radio Uunon listan sijalta 18. löytyy Tanja kappaleella Amazing.

Tanja (oikealta nimeltään Tanja Mihhailova) on vuonna 1981 syntynyt Virolainen laulajatar. Hän on syntynyt Kaliningradissa, silloisessa Neuvostoliitossa, mutta muutti jo nuorena perheensä mukana Viroon, missä on asunut siitä asti.  Mihhailova vaikutti vuodesta 2001 vuoteen 2004 asti Nightlight Duo-nimisessä bändissä, joka julkaisi uransa aikana yhteensä kaksi pitkäsoittoa. Nightlight Duon hajottua Mihhailova perusti yhdessä tuottaja Timo Vendtin kanssa JZ Belle-nimisen bändin.

JZ Bellestä tuttu bändikaveri Timo Vendt on tuottanut myös Amazing-singlen, jolla Mihhailova osallistui tänä vuonna Viron euroviisukarsintoihin. Amazing voitti lopulta koko karsinnan ja edustaa Viroa Kööpenhaminan euroviisuissa toukokuussa. Isoja musikaaliroolejakin tehnyt Tanja Mihhailova käynnistää Amazing-singlellä soolouransa. Jo pelkästään singlen menestyksen perusteella on varmaa, ettei laulajattaren ura jää tähän, vaan myöhemmin luvassa on debyyttialbumi ja toukokuussa tiedetään myös se, juhliiko Tanja vuoden 2014 euroviisuvoittajana.


Maanantai 24.3.2014

Matthew Mole – Take Yours, I´ll Take Mine

Afrikan Etelä-Afrikassa on valtio, joka viittaa nimellään suoraan tähän maanosaan. Tämä valtio on nimeltään Etelä-Afrikka ja sen top 40-listan sijalta 3. löytyy Matthew Mole kappaleella Take Yours, I´ll Take Mine.

Matthew Mole on 21-vuotias laulaja-lauluntekijä Cape Townista. Hän ei halua kertoa julkisuuteen paljoa yksityiselämästään, vaan haluaa musiikin puhua puolestaan. Hän kertoo olevansa ujo, eikä omien sanojensa mukaan oikein osaa edes puhua itsestään muuten kuin musiikkinsa kautta.

Matthew Mole teki Etelä-Afrikkalaista musiikkihistoriaa olemalla ensimmäinen paikallinen artisti, joka sai albuminsa iTunesin listan kärkipaikalle. Hänen albuminsa The Home We Built meni suoraan listan kärkeen, jättäen taakseen mm. sellaiset artistit kuin Jay Z, Robin Thicke, Rolling Stones ja Michael Buble.

Matthew Mole on herättänyt suurta kiinnostusta ympäri maailmaa ja hänen albuminsa valittiin Briteissä viime syksynä päivän albumiksi. Nuoren artistin kansainvälinen ura on vasta aluillaan, mutta hänestä tullaan kuulemaan varmasti tulevaisuudessakin.Viikko 12


Perjantai 21.3.2014

Echosmith – Cool Kids

Tänään matkustamme Keski-Amerikan pienimpään maahan, jossa on Keski-Amerikan isoin jalkapallostadion, ja jonka virallinen kieli on Castilian. Tämä maa on nimeltään El Salvador ja sen Vox FM-radiokanavan listan sijalta viisi löytyy Echosmith kappaleella Cool Kids.

Echosmith on Amerikkalainen pop-bändi, joka on perustettu vuonna 2009. Bändin jäsenet ovat sisarukset Graham, Sydney, Noah ja Jamie Sierota. Echosmithin ensimmäinen single ”Tonight We´re Making History” julkaistiin vuonna 2012 ja se valittiin Amerikassa NBC –tv-kanavan virallisen Olympialaismainoksen tunnusmusiikiksi.

Echosmith on julkaissut monia cover-versioita YouTube-kanavallaan ja osittain näiden kappaleiden myötä bändi solmi levytyssopimuksen vuonna 2012. Bändi on maininnut esikuvikseen muun muassa Coldplayn, U2:n sekä Fleetwood Macin ja he ovat versioineet mm. Adelen, Coldplayn ja Mumford & Sonsin kappaleita.

Echosmith julkaisi vuonna 2012 nettisivuillaan kolme ilmaista biisiä, jotka pohjustivat bändin debyyttialbumia. Tämä ensimmäinen levy julkaistiinkin vihdoin lokakuussa 2013 ja se sai osakseen erinomaisia arvioita. Echosmith on toiminut oman kiertueensa lisäksi useamman kerran Fireflies-hitistä tutun Owl Cityn lämmittelybändinä. Bändin kappale ”Surround You” on mukana Endless Love-elokuvan soundtrackilla.

 

Torstai 20.3.2014

SIA - CHANDELIER

The Guardian –lehti nosti esiin australialaisen laulaja ja lauluntekijä Sian ja naisen uusimman singlen Chandelier.

Sia Furler on 38-vuotias laulaja-lauluntekijä Australiasta. Kappaleissaan hän yhdistelee poppia, jazzia ja R’n’B:tä.

Julkaissut viisi studioalbumia joista ensimmäinen ilmestyi jo vuonna 1997. Sen lisäksi on tullut kolme livealbumia. Suomessa tunnetaan parhaiten yhteistyöstä David Guettan, (Titanium ja She Wolf) ja Flo Ridan (Wild Ones) kanssa.

Chandelier on ensimmäinen single Sian tulevalta kuudennelta studioalbumilta. Sen on kirjoittanut Sia yhdessä Jesse Shatkinin kanssa

Popdiiva Kylie Minogue on kommentoinut Sian tuoretta sinkkua sanoin ”Hän tuli ja teki sen taas”, kappaleesta povataan yhtä vuoden suurimmista hiteistä.

 

 

Keskiviikko 19.3.2014

The 1975 – Chocolate

Tänään matkustamme saarivaltioon, jossa autot ajavat toispuoleisesti. Tämä maa isännöi vuoden 2012 olympialaisia ja täältä on kotoisin maailman menestyin bändi, The Beatles. Olemme tietysti Englannissa ja sen virallisella albumilistalla. Albumilistan sijalta 21. löytyy tällä viikolla Manchesterista kotoisin oleva The 1975 samannimisellä debyyttialbumillaan.

The 1975 on perustettu Manchesterissa ja bändin jäsenet ovat soittaneet yhdessä vuodesta 2002 lähtien, jolloin he olivat vasta yläaste-ikäisiä. Useamman nimenvaihdoksen ja tyylikokeilun jälkeen bändistä tuli lopulta The 1975 ja he julkaisivat ensimmäisen ep:nsä vuoden 2012 elokuussa.

The 1975 oli yksi viime vuoden isoimpia menestystarinoita Briteissä ja kolmen singlen jälkeen julkaistu, bändin nimeä kantanut debyyttialbumi nousi suoraan albumilistan ykkössijalle. Levy on ollut arvostelumenestys ja sen on yhdessä bändin kanssa tuottanut Mike Crossey, joka on aiemmin tehnyt yhteistyötä muun muassa Arctic Monkeysin ja Jake Buggin kanssa.

The 1975 on kiertänyt tiiviisti albuminsa julkaisun jälkeen ja bändi nähdään tulevana kesänä myös Suomessa, kun The 1975 nähdään Ruisrockin lavalla. Tässä bändissä taiteellisuus kulkee verenperintönä, sillä laulusolisti Matthew Healy on palkittujen brittinäyttelijöiden Denise Welchin ja Tim Healyn poika.

 

Tiistai 18.3.2014

Broods – Bridges

Tänään matkustamme maahan, jossa on yli 330 lintulajia, valuuttana toimii denaari ja lipun väreinä ovat keltainen ja punainen. Kyseessä on muun muassa Kreikan ja Bulgarian rajanaapuri nimeltään Makedonia. Makedonian radiolistan sijalta neljä löytyy Uusi-Seelantilainen Broods kappaleellaan Bridges.

Broods on vuonna 2013 Aucklandissa perustettu duo, jonka muodostavat sisarukset Caleb ja Georgia Nott. Bändi on noussut nopeasti yhdeksi kotimaansa lupaavimmista tulokkaista ja he julkaisivat debyytti-ep:nsä tämän vuoden tammikuussa. Broodsin ep:n on tuottanut Joel Little, joka on tuttu mies mm. Lorden Royals-hitin takaa. Kyseinen Bridges-kappale nousi parhaimmillaan bändin kotimaan listalla sijalle 8. ja Broods-ep sijalle 2.

Broods valmistelee parhaillaan debyyttialbumiaan, joka on luvattu ilmestyväksi vielä tämän vuoden kuluessa. Bändi, joka on kiertänyt mm. Haimin kanssa, lähtee albumin myötä myös kiertueelle. Ties vaikka saisimme silloin nauttia bändin livesetistä myös Suomessa.

 

Maanantai 17.3.2014

Thomas Azier – Ghostcity

Pyöräily, kahvilat, puukengät, tuulimyllyt sekä oransseissa paidoissa pelaava jalkapallojoukkue. Kyllä vain, olemme Alankomaissa ja sen albumilistalla, jonka sijalta 21. löytyy Thomas Azier uutuusalbumillaan Hylas.

Thomas Azier syntyi Hollannissa vuonna 1987, mutta on luonut uraansa 19-vuotiaasta lähtien Berliinistä käsin. Hän on itse kertonut muuttaneensa Berliiniin ennen kaikkea kaupungin edullisuuden takia. Halvassa Berliiniläisessä vuokra-asunnossa Thomas Azier alkoikin luoda soolouraansa tosissaan. Aluksi Azierilla oli suuria vaikeuksia löytää musiikilleen yleisöä, mutta teknobileiden jatkoilla aamuneljältä soitetut keikat saivat useat ihmiset kiinnostumaan nuoren miehen musiikista. Thomas Azier kertoo, kuinka lähes kaikki muu musiikki näillä jatkoilla oli hidasta, chill out-henkistä elektroa, kun taas hänen vajaan puolen tunnin settinsä lähinnä silkkaa nopeatempoista pop-musiikkia.

Azier rakensi entisen kirkonkellotehtaan tiloihin oman studionsa ja alkoi valmistella sooloalbumiaan, jota mies teki kaikkiaan yli viiden vuoden ajan. Hän kokeili työskentelyä lukuisien eri tuottajien kanssa, mutta päätyi lopulta tuottamaan koko albumin itse. Hän myös soittaa ja laulaa levylleen kaiken ilman muiden muusikoiden apua.

Thomas Azier on todellinen musiikki-kosmopoliitti: Hollantilainen joka asuu Saksassa, laulaa Englanniksi ja levyttää Ranskalaiselle yhtiölle. Hänen musiikkiaan on kuvailtu vuoden 2014 soundiksi. Nykyhetki, jossa yhdistyy menneiden vuosikymmenten musatyylit yhdistettynä tulevaisuuden elektronisiin soundeihin. Siitä on kyse Thomas Azierin musiikissa.

 

 

Viikko 11


Torstai 13.3.2014

Fitz And The Tantrums – The Walker

Amerikalla ja Kanadalla on paljon yhteistä. Muun muassa raja ja NHL-jääkiekkoliiga. Yhteistä näille kahdelle maalle on myös American Music Chart, jonka Adult-listan sijalta yhdeksän löytyy Amerikkalainen Fitz And The Tantrums kappaleellaan The Walker.

Fitz And The Tantrums on perustettu vuonna 2008 Los Angelesissa ja se on julkaissut tähän päivään mennessä kaksi pitkäsoittoa. Bändin voimahahmo ja perustaja on Michael ”Fitz” Fitzpatrick, joka osti kirpputorilta vanhat sähköurut ja innostui soittamaan itsekseen soul-henkistä musiikkia. Hän otti yhteyttä vanhaan saksofonistikaveriinsa James Kingiin ja omien sanojensa mukaan ”viisi puhelua myöhemmin bändi oli perustettu”.

Viikko perustamisensa jälkeen Fitz And The Tantrums soitti jo ensimmäisen keikkansa. Fitzpatrick oli varannut bändille keikkapaikan jo ennen sen perustamista luottaen, että bändi saadaan keikkaan mennessä kasaan ja soittamaan hyvin yhteen.

Bändin debyyttilevy julkaistiin vuonna 2010 ja kakkosalbumi tuli kauppojen hyllyille viime vuonna. Fitz And The Tantrumsin ura on ollut nousujohteinen ja se on esiintynyt mm. Jimmy Fallonin tv-ohjelmassa. Fitz And The Tantrumsin biisejä on kuultu myös mm. Täydelliset Naiset- ja Suits- tv-ohjelmissa sekä Fifa 13-konsolipelissä. Bändi on parhaillaan euroopan kiertueella, mutta ainakaan tällä kertaa heitä ei Suomessa nähdä.


 

Tiistai 11.3.2014

Gary Barlow – Let Me Go

Musamatkat vierailee tänään maassa, jolla on kahdeksan naapurimaata ja yhdeksän osavaltiota. Tämä maa, joka myös alpeistaan tunnetaan, on nimeltään Itävalta. Itävallan albumilistan sijalta viisi löytyy Gary Barlow, jonka Since I Saw You Last-levyn hittibiisi on nimeltään Let Me Go.

Gary Barlow nousi maailmanmaineeseen Take That-poikabändin jäsenenä sekä biisintekijänä. Take That oli 1990-luvun isoimpia poikabändejä ja sen albumeita on myyty yli 45 miljoonaa kappaletta. Bändi perustettiin vuonna 1990 ja se hajosi kuusi vuotta myöhemmin. Bändin suuruudesta kertoo se, että Take Thatin ilmoitettua hajoamisestaan vuonna 1996, Britanniassa ruuhkautuivat kriisipuhelimet.

Take Thatin hajottua Gary Barlow suuntasi soolouralle. Brittilehdistö ja bändin fanit odottivat kuumeisesti Barlowin ensimmäistä soololevyä ja hänestä veikattiin maan seuraavaa supertähteä. Garyn entinen Take That-bändikaveri, jonka kanssa tämä oli ajautunut isoihin riitoihin, sattui kuitenkin olemaan eräskin Robbie Williams, jonka ensimmäinen levy tuli samoihin aikoihin Gary Barlowin Open Road-soolodebyytin kanssa ja teki Robbiesta supertähden. Gary julkaisi vielä toisen soololevyn mutta vetäytyi sitten pois valokeilasta.

Take That kasasi rivinsä 2000-luvun puolessavälissä ja teki jälleen Garysta bändikavereineen supertähtiä. Robbie Williams ei ollut mukana paluun alkuaikoina, mutta palasi lopulta juhlallisesti bändiin vuonna 2010, tehtyään ensin Garyn kanssa duettobiisin Shame, jolla hei puivat lähes viisitoista vuotta kestänyttä välirikkoaan. Tämän jälkeen Gary auttoi vielä Robbieta tämän soololevyn kanssa, kunnes vihdoin viime vuonna hän julkaisi ensimmäisen Gary Barlow-nimellä tehdyn levyn sitten vuoden 1999.

Since I Saw You Last on ollut iso myyntimenestys ja sitä on myyty pelkästään Briteissä lähes 700.000 kappaletta. Sen ensimmäinen single Let Me Go nousi Brittien singlelistalla sijalle kaksi. Soolouransa ja Take Thatin lisäksi Gary Barlow on muun muassa kirjoittanut lukuisia hittibiisejä muille artisteille, pyörittää omaa levy-yhtiötään sekä toimi useamman vuoden Brittien X Factor-tuomarina.


Maanantai 10.3.2014

The Fray – Love Don’t Lie

Kummeli, tuo koko Suomen rakastama koomikkoryhmä. Kummeli tulee Tampereelta. Mutta mikä oli Kummelin jokaviikkoisen visailun jokaviikkoinen vastaus? Aivan oikein, Kanada. Kanadan toiseksi suurimman kaupungin, Montrealin NRJ-radiokanavan listan sijalta kolme löytyy tällä viikolla jenkkibändi The Fray kappaleella Love Don’t Lie.

The Fray on perustettu Coloradossa vuonna 2002 koulukaverusten Isaac Sladen ja Joe Kingin toimesta. Bändi nousi suureen suosioon ensimmäisellä levyllään vuonna 2005. Levy How To Save A Life ja sen nimibiisi olivat jättihittejä ympäri maailmaa. Kakkosalbumi The Fray ilmestyi vuonna 2009 ja se debytoi Yhdysvaltojen albumilistan sijalla yksi.

The Frayn menestys ei jäänyt huomaamatta myöskään U2-yhtyeeltä, joka pyysi bändin lämmittelijäkseen vuoden 2010 No Line On The Horizon-kiertueelle. The Fray on maininnut esikuvikseen juurikin U2:n sekä The Wallflowersin ja The Counting Crowsin.

The Fray on julkaissut yhteensä kolme albumia ja neljäs on luvassa tänä vuonna. Love Don’t Lie on ensimmäinen single tulevalta albumilta.

 

 

Viikko 10

 

Perjantai 7.7.2014

Ira Losco - The Way It's Meant To Be

Tänään matkaamme vain kahdeksankymmenen kilometrin päähän Sisiliasta, saarelle, joka on yksi maailman pienimpiä valtioita ja kantaa nimeä Malta. Maltan virallisen top 10-listan ykkössijalta löytyy Ira Losco kappaleellaan The Way It's Meant To Be.

Ira Losco on Maltalainen 33-vuotias laulajatar. Hän on yksi maansa menestyneimpiä artisteja ja hän on voittanut vuosien varrella lukuisia palkintoja Malta Music Awardseissa. Ira Losco on julkaissut viisi albumia, joista viimeisin, The Fire, ilmestyi viime vuonna.

Losco on edustanut Maltaa vuonna 2002 Tallinnan euroviisuissa. Hänen 7th Wonder-kappaleensa sijoittui lopulta toiseksi. Hän on myös lämmitellyt useita maailmantähtiä, kuten Elton Johnia, Rod Stewartia, Ronan Keatingia sekä Spice Girlsin Mel C:tä.

 

Torstai 6.6.2014

Hooverphonic – Amalfi

Tänään musamatkat lentää maahan, joka tunnetaan ennen kaikkea suklaastaan sekä Tintti-piirroshahmosta. Kyseinen maa on tietysti Belgia ja tämänkertainen nostomme on paikallinen Hooverphonic-yhtye kappaleellaan Amalfi, joka löytyy Belgian singlelistan sijalta 26.

Hooverphonic aloitti uransa vuonna 1995 ja bändi on julkaissut yhteensä yhdeksän pitkäsoittoa, joista viimeisin, Reflection, ilmestyi viime vuonna. Reflection-albumilta löytyy myös kyseinen Amalfi-single.

Bändin alkuaikojen tyyli oli lähempänä triphopia, mutta vuosien varrella tyyliin on tullut vaikutteita muun muassa elektrosta sekä rockista ja popista. Alkuperäinen laulajatar Geike Arnaert jätti yhtyeen vuonna 2008 keskittyäkseen soolouraansa. Hänet korvasi vuonna 2010 Noemie Wolfs.

Hooverphonicin musiikkia on kuultu esimerkiksi I know what you did last summer-elokuvassa, sekä tv-sarjoissa CSI ja Entourage. Suomalaisbändi Kemopetrol kiersi Hooverphonicin lämmittelybändinä Euroopassa 2000-luvun alkupuolella.

 

Keskiviikko 5.6.2014

Röyksopp feat. Susanne Sundfor – Running To The Sea

Tänään musamatkat suuntaa vilkkaaseen musiikkimaahan tuhannen kilometrin päähän Suomesta. Kyseessä on Tanska ja tarkemmin sen latauslista, jonka sijalta kymmenen löytyy Norjalaisbändi Röyksopp yhdessä laulajatar Susanne Sundforin kanssa kappaleella ”Running To The Sea”.

Röyksopp on perustettu vuonna 1998 Norjan Bergenissä. Bändin jäsenet Svein Berge ja Torbjorn Brundtland tutustuivat toisiinsa yläaste-ikäisinä ja jakoivat samat harrastukset ja mikä tärkeintä, saman musiikkimaun. Kaverukset rupesivat tekemään elektronista musiikkia yhdessä, kunnes ajautuivat eri teille. Vuosia myöhemmin kaksikko tapasi uudestaan ja Röyksopp oli syntynyt.

Röyksoppin debyyttialbumi Melody AM julkaistiin vuonna 2001 ja siltä julkaistiin neljä singleä, joista hitiksi nousi kappale ”Eple”. Melody AM-levyä on myyty yli miljoona kappaletta. Kakkoslevy The Understanding julkaistiin vuonna 2005 ja viimeisimmät levyt Junior ja Senior vuosina 2009 ja 2010. Juniorilta julkaistu single ”The Girl And The Robot”, jolla vieraili ruotsalaistähti Robyn, oli jättihitti.

”Running To The Sea” on bändin viimeisin single ja se julkaistiin viime vuonna. Biisin tulkitsee laulajatar Susanne Sundfor, joka on julkaissut viisi omaa albumia. Niistä viimeisin, vuonna 2012 julkaistu The Silicone Veil, oli jättihitti neidon kotimaassa Norjassa, jossa se meni suoraan listaykköseksi.

Röyksopp on omien biisiensä lisäksi ollut tekemässä musiikkia mm. Annielle ja Robynille, ja bändi lähteekin kesällä 2014 yhteiskiertueelle Robynin kanssa. Tätä kirjoittaessa ei ole tietoa, nähdäänkö heidät ensi kesänä myös Suomessa.


Viikko 9


Perjantai 28.2.2014

Paper Aeroplanes – When The Windows Shook

Tänään suunnataan lentokoneen nokka kohti Saksaa ja tarkemmin sanottuna Berliiniä. Siellä muurinjämien juurella kuunnellaan Radio Berlin 88,8 ylläpitämää listausta parhaista hiteistä. Tällä listalla sijalla 10 on walesilainen kaksikko Paper Aeroplanes biisillään When The Windows Shook.

Paper Aeroplanes on perustettu vuoden 2009 tienoilla, vaikkakin jäsenet ovat soittaneet yhdessä jo vuodesta 2005.

Molemmat jäsenet ovat myös vuosia soittaneet omilla tahoillaan erilaisissa kokoonpanoissa. Vuonna 2009 kaksikon visio kirkastui, kun he pääsivät työskentelemään esimerkiksi Sinead O’Connorin taustalla toimineen tuottaja John Reynoldsin kanssa.

Bändi käytti aluksi musiikkinsa markkinoinnissa hyväksilemoikahviloitaan. Ideana oli, että muutamasta paikallisesta, pienestä kahvilasta sai ruoka-annoksen ostettuaan kaupanpäälle bändin neljän biisin CD:n, jota oli painettu vain rajoitettu määrä. Näin myös kahvilat hyötyivät tempauksesta.

Seuraavaksi kuultava biisi When The Windows Shook löytyy bändin uusimmalta Little Letters albumilta.

 

Torstai 27.2.2014

U2 – Invisible

Tänään musamatkojen kohteena on Tanska, tuo pieni saari ei niin kovin kaukana Suomesta. Tanskan virallisen biisilistan sijalta 28. löytyy Irlannin rock-ylpeys U2 paluusinglellään Invisible.

U2 perustettiin Dublinissa vuonna 1976 neljän koulukaverin toimesta ja se julkaisi ensimmäisen levynsä vuonna 1980.

Bändi on julkaissut yhteensä kaksitoista studioalbumia, joista viimeisin, No Line On The Horizon, julkaistiin vuonna 2009.

Yhteensä 150 miljoonaa levyä myynyt ja 22 Grammy-palkintoa voittanut yhtye on kiistatta yksi maailman isoimmista rock-bändeistä ja sen keulakuva Bono tunnetaan myös aktiivisena ihmisoikeuksien puolestapuhujana.

Bändin tunnetuimpia hittejä on mm. With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Beautiful Day sekä One, jonka bändi teki muutama vuosi sitten uudestaan hitiksi Mary J. Blidgen kanssa. Viime vuoden lopulla ilmestynyt U2-single Ordinary Love on ehdolla Oscar-gaalassa, sen oltua tunnuskappaleena juuri Suomessakin ensi-iltansa saaneessa ”Mandela: Pitkä tie vapauteen”-elokuvassa.

Invisible on bändin uusi single ja se on mukana kesällä ilmestyvällä, vielä nimettömällä uudella U2-albumilla.


 

Viikko 8


Torstai 20.2.2014

Mad Cobra – Dis Dem Anyweh

Jamaican Reggaefrance listalla sijalla 7 on Mad Cobra tai joskus vain Cobra nimellä kulkeva reggaeveteraani biisillään Dis Dem Anyweh.

Mad Cobra, oikealta nimeltään Ewart Everton Brown on tehnyt musiikkia jo 80-luvun lopusta asti, ja onkin ehtinyt jo 45 vuoden ikään. mad Cobra on paljasjalkainen kingstonilainen.

Hän kasvoi oman perheensä olkopuolella St. Maryn seurakunnassa, kunnes hänet palautettiin synnyinsijoilleen teini-ikäisenä.

Taiteilijanimensä hän on ottanut amerikkalaisesta G.I. Joe sarjakuvasta. Ensimmäisen sinkkunsa hän julkaisi vuonna -89 ja ensimmäinen täyspitkä albumi näki päivänvalon vuonna -91. Eli hän ei todellakaan ole keltanokka näissä hommissa.

Uransa varrella hänellä on ehtinyt olla muutamia hittejä USA:n ja eurooppalaisilla listoilla. Hän on myös vieraillut legendaarisen Run-D.M.C.:n albumilla Down with The King.

Jamaica on rennosta musiikistaan ja maineestaan huolimatta levoton maa, minkä Cobra on erittäin vahvasti joutunut itsekin kokemaan. Toukokuussa 2010 Mad Cobraa ammuttiin kolme kertaa ylävartaloon. Syynä tähän väkivallantekoon oli Cobran auton valot, jotka olivat häikäisseet miesryhmää suututtaen heidät. Cobra oli noussut autosta rauhoitellakseen miehiä, jolloin laukaukset oli ammuttu. Mad Cobra kuitenkin toipui hyökkäyksestä ja pääsi kotiutumaan vielä samalla viikolla.

 

Keskiviikko 19.2.2014

Mighty Oaks – Brother

Saksan rannalta löytyy satamakaupunki Kiel, jonka Delta Radion listoja päätettiin tänään tonkia. Sieltä sijalta 29 löytyy bändi nimeltään Mighty Oaks biisillään Brother.

Mighty Oaks on niin kansainvälinen bändi kuin bändi voi kansainvälinen olla. Bändi itsessään on saksalainen, mutta yksikään bändin kolmesta jäsenestä ei ole. 

Bändi on perustettu Berliinissä, jossa kolmikko asuu tätä nykyä. Laulaja ja biisien tekijä Ian Hooper on kuitenkin syntynyt ja kasvanut Yhdysvalloissa, josta muutti opiskelujen perässä Müncheniin.

Siirryttyään Hampuriin Hooper tapasi bändin kaksi muuta jäsentä: italialaisen Claudio Donzellin ja englantilaisen Craig Saundersin. Vähitellen kolmikko siirtyi Berliiniin, ja päätti keskittää kaiken energiansa musiikin tekoon. No, selvästi se oli oikein hyvä päätös.

 

Tiistai 18.2.2014

Mad Cobra – Dis Dem Anyweh

Jamaican Reggaefrance listalla sijalla 7 on Mad Cobra tai joskus vain Cobra nimellä kulkeva reggaeveteraani biisillään Dis Dem Anyweh.

Mad Cobra, oikealta nimeltään Ewart Everton Brown on tehnyt musiikkia jo 80-luvun lopusta asti, ja onkin ehtinyt jo 45 vuoden ikään. mad Cobra on paljasjalkainen kingstonilainen.

Hän kasvoi oman perheensä olkopuolella St. Maryn seurakunnassa, kunnes hänet palautettiin synnyinsijoilleen teini-ikäisenä.

Taiteilijanimensä hän on ottanut amerikkalaisesta G.I. Joe sarjakuvasta. Ensimmäisen sinkkunsa hän julkaisi vuonna -89 ja ensimmäinen täyspitkä albumi näki päivänvalon vuonna -91. Eli hän ei todellakaan ole keltanokka näissä hommissa.

Uransa varrella hänellä on ehtinyt olla muutamia hittejä USA:n ja eurooppalaisilla listoilla. Hän on myös vieraillut legendaarisen Run-D.M.C.:n albumilla Down with The King.

Jamaica on rennosta musiikistaan ja maineestaan huolimatta levoton maa, minkä Cobra on erittäin vahvasti joutunut itsekin kokemaan. Toukokuussa 2010 Mad Cobraa ammuttiin kolme kertaa ylävartaloon. Syynä tähän väkivallantekoon oli Cobran auton valot, jotka olivat häikäisseet miesryhmää suututtaen heidät. Cobra oli noussut autosta rauhoitellakseen miehiä, jolloin laukaukset oli ammuttu. Mad Cobra kuitenkin toipui hyökkäyksestä ja pääsi kotiutumaan vielä samalla viikolla.

 

Maanantai 17.2.2014

Magic! – Rude

James Cookin vuonna 1769 löytämät tarunomaisen kauniit saaret muodostavat valtion, jonka me tunnemme nimellä Uusi-Seelanti. Siellä, missä ratit ovat väärällä puolella autoa, ja miljoonat lampaat viilettävät laitumilla, on kirjattu 40 maan kovinta hittiä Top40-Chart New Zealand listalle. Sijalla viisi on kanadalainen reggae-pop yhtye Magic! biisillään Rude.

Tämä Rude on Magic! bändin ensimmäinen sinkku, ja järjetön hitti niin Ausseissa, Uudessa-Seelannissa kuin kotimaassaan Kanadassa. 

Nelihenkinen bändi itsessään on uusi tulokas musiikkimaailmassa, mutta vokalisti Nasri on luonut arvostetun uran Grammy-palkittuna tuottajana. Hän on ollut sellaisten suurten nimien taustajoukoissa kuin vaikkapa David Guetta, ja Jason Derulo.

Tämä nyt kuultava biisi on omistettu appiukoille, jotka vastaavat ”Ei”, kun nuori mies pyytää tyttären kättä. Se jos mikä on töykeää.

 

Viikko 7


Perjantai 14.2.2014

First Aid Kit – Wolf

Tänään musamatkamme suuntautuu Kaakkois-Eurooppaan kohti 19 miljoonan asukkaan Romaniaa. Dracula-vampyyrin kotimaanakin tunnetun valtion taajuuksilla pyörivä Radio Vibe Fm pitää listaa 20 kuuntelijoiden lempibiisistä. Otetaan me tänään käsittelyyn bändi sijalta 18. Kyseessä on First Aid Kit biisillään Wolf.

Vuonna 2007 Tukholmassa siskokset Johanna (1990 ja Klara (1993) Söderberg alkoivat soittaa yhdessä omia biisejä sekä covereita, joista yhden he päättivät kuvata videolle ja julkaista Youtubessa.

Videon saama suosio, sekä siskosten eräälle radiolle lähettämä demo, takasivat heille levytyssopimuksen, ja heiltä onkin tullut menestykkään EP:n lisäksi kaksi täyspitkää albumia.

Koko tämän ajan First Aid Kit on tasaisesti kasvattanut suosiotaan ympäri maailmaa. Heidän musiikkiaan on kuultu tv-sarjoissa kuten Misfitsissä ja Bonesissa. He ovat myöskin esiintyneet livenä Conan O’brienissa.

 

Torstai 13.2.2014

Tegan and Sara – Goodbye Goodbye

Tämänpäiväisen musamatkamme kohde on Kanada. Tuo pallomme toiseksi suurin valtio on antanut maailmalle monta tunnettua muusikkoa, kuten vaikkapa Justin Bieberin, Avril Lavignen ja tämän seuraavaksi kuultavan kaksikon. Kyseessä on Canadian Hit 30 listan sijalta 23 löytyvä duo Tegan and Sara kappaleellaan Goodbye Goodbye.

Vuonna 1980 syntyneet identtiset kaksoset Tegan ja Sara Quin soittavat molemmat kitaraa ja kosketinsoittimia laulun lisäksi. He myös kirjoittavat ja säveltävät omat kappaleensa. 

He useimmiten tekevät kummatkin omat kappaleensa toisistaan erillään, sillä heidän mukaansa heidän tekotapansa ja näkemyksensä eroavat paljon toisistaan. 

Aloittivat musisoinnin yhdessä 15-vuotiaina, jolloin he soittivat kahdestaan punkkia nimellä PLUNK. Sittemmin tyyli hieman otti uutta suuntaa, ja nimeksi tuli Sara and Tegan. Nimi kuitenkin vakiintui muotoon Tegan and Sara helpomman lausunnan vuoksi.  

Kaksikko on julkaissut jo seitsemän studio-albumia vuodesta -99 lähtien. Tämä seuraavaksi kuultava Goodbye Goodbye on heidän uusimmalta Heartthrob albumiltaan, jolta aiemmin julkaistu hitti Closer on soinut ahkerasti täällä meillä NRJ:lläkin.

 

Keskiviikko 12.2.2014

OtherView – What You Want / Mix fm –listan sijalla 14

Talvilomakausi on alussa, ja suomalaiset halajavat lämpöön ja aurinkoon. Niille, jotka eivät juuri nyt matkoille pääse, haluamme tarjota hetken mielikuvamatkailua. Eli laita lämmitys täysille, sulje silmäsi, jos voit, ja nauti hetki.

Olet kreikkalaisen rakkauden ja kauneuden jumalan, Afroditen, synnyinsijoilla. Olet Kyproksella. Tuo tarunomainen saari keskellä Välimerta on jaettu kahden maan ja kulttuurin välillä, Pohjois-Kypros on Turkin hallussa, kun taas eteläinen puoli on kreikkalaisten asuttama Kyproksen tasavalta. Illan hämärtyessä osallistut rannalla järjestettäviin bileisiin, jossa drinkit ovat värikkäitä, ja ihmiset avoimia. Musiikki tempaa sinut mukaansa, ja tanssit niin villisti, ettei yön viileyskään häiritse tunnelmaa. Tanssit kreikkalaisen bändin, Otherview’n tahtiin. Bändi yhdistelee usein kreikkaa ja englantia musiikissaan. Tämä 2009 perustettu elektrotrio joutui luopumaan alkuperäisestä laulajastaan tämän siirtyessä soolouransa pariin. Nykyinen laulaja, Elena Tsagrinou, valkkautui bändin jäseneksi MTV:n kanssa yhteistyössä järjestetyn kykykilpailun tuloksena vuonna 2013. Hänen ääntään siis kuullaan tässä seuraavassa kappaleessa nimeltään What You Want. Anna mennä, tanssi!

http://www.mixfmradio.com/

 

Tiistai 11.2.2014

Krewella – Alive

Matkakohteemme sijaitsee Tyynellämerellä 10 271 kilometrin päässä Suomesta, jos viivasuoraan linnuntietä laskettaisi. Kohteessamme sää on kolmisenkymmentä astetta ja aurinkoa. Paitsi että juuri tällä hetkellä siellä on kyllä yö. (8 tuntia edellä) Kyseessä on Yhdysvaltojen alaisuuteen kuuluva saari nimeltään Guam. Se sijaitsee Filippiinien koillispuolella lähellä Maapallon syvintä kohtaa, Mariaanien Hautaa. Guam on Mariaanien saariston suurin saari, vaikkakin se on vain 48 km pitkä ja 14 km leveä. Erityisen sympaattisen matkakohteen Guamista tekee se, että sen lipussa on palmu, ranta ja purjevene. Pakko olla paratiisi!

Kuten sanottu, Guam kuuluu Yhdysvaltojen hallintaan, mikä jossain määrin näkyy heidän hittilistoillaan. Guamin Hit Radio 100:n listoilla komeilee pääasiassa jenkkiartisteja. Yksi näistä on Chicagosta ponnistava, dubstepista ja electro housesta tunnettu trio Krewella, joka löytyy listan sijalta 12. Trion muodostaa siskokset Yasmine ja Jahan Yousaf sekä tuottaja Rain Man. Trio perustettiin vuonna 2007, ja on niittänyt omissa piireissään mainetta jo vuosia sinkuillaan, mutta julkaisivat ensimmäisen täyspitkän albuminsa ”Get Wet” vasta syyskuussa 2013. Albumi pääsi Billboardin listoille heti ensimmäisellä viikollaan. Nyt kuullaan ”Get Wet” albumilta nostettu sinkku ”Alive”.


Maanantai 10.2.2014

Alejandro Sanz ft. Emeli Sande, Jamie Foxx – This Game Is Over

Keski-Amerikan suurin valtio Mexico on nostanut suosiotaan myös suomalaisten silmissä lomakohteena. Entisen Asteekkien imperiumin alueelle perustettu Espanjan siirtomaa itsenäistyi 1821, mutta asutusta Meksikon alueella on ollut todistettavasti jo yli 23 000 vuotta sitten.

Meksikon virallisen top 100 listan sijalta 55 löytyy kolmen kovan kopla. 

Biisi nimeltään This Game Is Over on espanjalaisen Alejandro Sanzin uusin julkaisu, ja biisillä mukana jammaavat brittiläinen Emeli Sandé ja näyttelijänä varsin tunnettu yhdysvaltalainen Jamie Foxx.

Alejando Sanz on äärimmäisen suosittu Espanjassa ja espanjankielisessä Amerikassa, mutta on häntä aikaisemmin kuultu myös täällä pohjolassa, nimittäin hän lurittelee Shakiran biisillä La Tortura, joka oli muutamia vuosia sitten kova hitti näilläkin leveyspiireillä.

Skotlannista alun perin ponnistava Emeli Sandé puolestaan on ehtinyt pari kertaa vieraillakin Suomessa. Vuonna 2012 hän esiintyi Emma-gaalassa ja Pori Jazzien pääesiintyjänä. Hän paukahti musiikillaan listoille vuonna 2011, mutta oli jo vuosia sitä ennen tehnyt musiikkia suurimmille tähdille, kuten Rihannalle, Alicia Keyesille ja Leona Lewisille.

Jamie Foxx on parhaiten tunnettu kyvyistään näyttelijänä, ja hänet onkin palkittu jopa Parhaan Miespääosan Oscarilla roolistaan sokeana laulajalegendana elokuvassa Ray. Jamie on päässyt esittelemään lahjojaan neljän albumin verran, joista yksi myi jopa platinaa. Hänet on myös palkittu Grammyllä kategoriassa Paras R&B-esitys duolta tai yhtyeeltä. Palkinto tuli yhteistyöstä räppäri T-Painin kanssa. Tässä seuraavaksi kuultavassa biisissä saadaan kuulla Jamie Foxxin räppitaitoja.

 

KATSO VANHEMMAT MUSAMATKAT ARKISTOSTA >>Kommentoi

Osallistu keskusteluihin!