Studiossa: -

Radiossa soi nyt: -

Tietoa esiintyjästä

Redrama esiintyy NRJ Live Sessions -artistina 23.4.2014!

Kolme soololevyä ja Emma-palkinto, soitetuin kotimainen Radio NRJ:llä, kaksi perättäista Airplay Chartin ykkössijaa, Conscious Youths, GG Caravan ja Ricky-Tick Big Band -superkokoopanot , Vuoden 2008 jalkapallon EM-kisojen kisabiisi, EU:n myöntämä Border Breaker -palkinto, UMK-kilpailun tuomari kaksi vuotta peräkkäin sekä yhteiskiertue hiphop-legenda Gangstarrin kanssa...

Lasse Mellbergin alias Redraman ansioluettelo on hengästyttävää luettavaa. Mutta tämä kaikki on vasta alkusoittoa. Redraman tulevaisuudesta näyttää muodostuvan vielä menestyksekkäämpi kuin uran ensimmäisestä vuosikymmenestä.

Redraman nimi nousi esille ensimmäistä kertaa hip hop -piirien ulkopuolella vuonna 2002, kun hän allekirjoitti levytyssopimuksen brittien EMI levy-yhtiön alaisuudessa toimineen Virgin-labelin kanssa. Seuraavana vuonna julkaistu debyyttialbumi Everyday Soundtrack vei Redraman muun muassa yhteiselle Euroopan kiertueelle hiphop-legenda Gang Starrin kanssa. Kiertueen ja albumin menestyksen siivittämänä Red voitti European Boarder Breaker -palkinnon Midem Music -festivaaleilla Ranskassa vuonna 2005. Samana vuonna hän julkaisi myös toisen albuminsa Street Music, joka toi hänelle Vuoden hiphop/dance-albumin Emma-patsaan.

Vuonna 2008 Redrama teki yhdessä jamaikalaisen dancehall-legenda Shaggyn ja tuottaja JS16:n kanssa jalkapallon EM-kisojen tunnuskappaleen Like a Superstar. Samana vuonna ilmestyi myös Conscious Youths -ryhmän debyyttialbumi See Why. Myös sooloura jatkui ja vuotta myöhemmin Redrama julkaisi uuden The Getaway -albumin.

Vuodesta 2010 tuli Lasselle käänteentekevä niin yksityiselämässä kuin urankin kannalta. Vuoden alussa Lasse päätti lopettaa päihteiden käytön. Loppuvuodesta Lasselle hyvin läheinen pikkuveli menehtyi.

”Kaikki muutokset minussa ihmisenä ja musiikissani ovat lähtöisin näistä tapahtumista. Se että asiat tapahtuivat niin lyhyen ajan sisällä on vaikuttanut ilmaisuuni valtavasti. Kaksi viikkoa veljeni kuoleman jälkeen aloin tehdä uusia biisejä. Se oli minun tapani surra. Vaikka elin elämäni rankinta ja raskainta aikaa niin sain musiikin tekemisestä voimaa ja siitä tuli vain parempaa”, Lasse kertoo neljän vuoden takaisista tapahtumista.

Kahden vuoden kypsyttelyn jälkeen oli aika ottaa seuraava askel. Vuonna 2012 Redrama teki levytyssopimuksen Sony Music Finlandin alaisuudessa toimivan Rokka-labelin kanssa.  Ensimmäinen tulevan levyn single Kickstart oli jo hitti mutta pankki räjähti lopullisesti kolmantena (ja ensimmäisenä Rokka-singlenä) julkaistun Cloudsin myötä. Se nousi soitto- ja singlelistan ykköseksi Suomessa ja sen videota on katsottu YouTubessa häkellyttävät lähes kaksi miljoonaa kertaa ja kuunneltu Spotifyssä noin kolme miljoonaa kertaa. Kappaleella fiittaa Redraman vanha ystävä, Backstreet Boysista tuttu A.J. McLean.

Albumin viimeisin single on nimeltään Let Go ja sillä on mukana amerikkalainen laulaja ja näyttelijä Kristinia DeBarge. De Barge on r&b -laulaja James DeBargen tytär ja on julkaissut yhden, Billboard-listan sijalle 23 kohonneen  sooloalbumin vuonna 2009.  Let Go -sinkun menestyksen myötä Redrama ylsi erittäin harvinaiseen saavutukseen, kun  Let Go nousi Suomen radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi ollen näin toinen perättäinen ykköseksi noussut Redraman single.

Redraman uran neljäs soololevy Reflection julkaistiin 28.2.2014. Se on tehty yhteistyössä tuottaja MGI:n (Henri Lanz) kanssa. Redrama teki kolmen vuoden aikana levyä varten yli 50 kappaletta, joista parhaat 12 päätyivät lopulliselle albumille. Albumilla kappaleista 9 MGI:n ja 3 Redraman tuottamia.
Oman artistiuransa lisäksi Redrama on kirjoittanut, säveltänyt ja tuottanut biisejä myös muille artisteille kuten A.J. McLeanille, Anna Abreulle, Asalle, Madconille ja Brädille. Hän myös soittaa itse kitarat ja monia muita instrumentteja levyillään.

Reflection julkaistaan yhteystyössä Sony Musicin Rokka-labelin ja Redraman oman Non-Genre-merkin kanssa. ”Non-genre tarkoitta sitä, etten halua edustaa mitään tiettyä genreä tai tyylisuuntaa, en visuaalisesti, soundillisesti tai imagollisesti. Musiikissani se näkyy siten, että lainaan melodioita, soundeja ja tuotantoa rokista countryyn, EDM:stä funkkiin, jazziin ja niin edelleen. Samaan aikaan Non-Genre on kannanotto siihen, että ihminen on enemmän kuin hänen ihonvärinsä, kielensä, uskontonsa tai seksuaalisuutensa. Että me ihmiset olemme enemmän kun näiden ulkoisten asioiden summa”, Redrama kertoo.

facebook.com/redramaofficial
redrama.fi

NRJ Live Sessions - Esiintyneet artistit


Vuonna 2014 esiintyneet artistit

19.3.
26.2.
29.1.

Happoradio
JVG
Sanni

Vuonna 2013 esiintyneet artistit

11.12.
27.11.
30.10.
25.9.
29.5.
24.4.
26.3.
21.2.
31.1.

Pariisin Kevät
Jenni Vartiainen
Cheek
Reckless Love
Elokuu
Darin
Irina
Haloo Helsinki!
Laura Närhi

Vuonna 2012 esiintyneet artistit

12.12
28.11.
31.10.
27.9.

18.5.
13.4.
16.3.
24.2.
13.1.

Jesse Kaikuranta
Disco Ensemble
Don Johnson Big Band
Diandra
Cheek
Elokuu
Apulanta
Pariisin Kevät
Lord Est

Vuonna 2011 esiintyneet artistit

14.12.
30.11.
26.10.
28.9.
20.4.
15.3.
23.2.
25.1.
Antti Tuisku
Happoradio
Rähinä
Kim Herold
Haloo Helsinki
Michael Monroe
Mikael Gabriel
September

Vuonna 2010 esiintyneet artistit

21.12.
24.11.
27.10.
27.9.
28.5.
31.3.
24.2.
27.1.
Aamupojat
Jonna Geagea
Happoradio
Irina
Raptori
Poets Of The Fall
The Giant Leap
Manboy

NRJ LIVE SESSIONS


NRJ Live Sessions on kuukausittainen kuuntelijoille järjestettävä yksityistilaisuus NRJ:n studioilla Helsingissä. Esiintyjinä ovat Suomen huippuartisteja. Ilta kuullaan suorana myös NRJ:n taajuuksilla ja kaikki aiemmat NRJ Live Sessions -esiintymiset ovat nähtävillä NRJ:n Youtube-kanavalla.

Miten pääsen keikalle?

Mikäli sinua kiinnostaa pääsy NRJ Live Sessions -tapahtumaan, täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen. Voittaja pääsee kaverinsa kanssa yksityiskeikalle NRJ:n studioille Helsinkiin. Lippuihin ei sisälly matkakustannuksia ja tilaisuuteen on 18 vuoden ikäraja.

NRJ Live Sessions

NRJ Live Sessions - Katso!

Katso aiempien vieraiden esityksiä NRJ Live Sessions -soittolistalta!