Studiossa: -

Radiossa soi nyt: -

DIY: Sohvapöytä

Lupailin laittaa kuvaa haastattelussa mainitsemastani "roskiksesta löytyneestä" sohvapöydästä. Voi olla että se kuulosti ihan hirveältä, mutta mielestäni tää on tosi magee:)

Tarvikkeet:

1-2 puista lavaa, hiekkapaperia, maalia, petsiä tai lakkaa, neljä pyörää, lasilevy

1. Etsi 1-2 sopivan kokoista puista lavaa. Jos haluat matalan sohvapöydän, yksi riittää, korkeampaan taas tarvitaan kaksi samankokoista lavaa. (Tässä vaiheessa kannattaa myös tilata pöydän päälle tuleva lasilevy, sillä sitä joutuu odottelemaan muutaman päivän. Hinnat vaihtelevat eri liikkeissä, omamme saimme alle kolmellakympillä)

2. Hio lavat hiekkapaperilla niin, että niissä ei ole näkyviä tikkuja tai muita epämääräisiä ulokkeita. Tämä on se tylsin osuus, mutta se kannattaa tehdä huolella.

3. Maalaa tai petsaa lavat haluamallasi värillä. Itse suosin maanläheisiä värejä, mutta kuka kieltää maalaamasta lavat vaikkapa punaiseksi!

4. Kun maali on kuivunut, ruuvaa kaksi lavaa toisiinsa kiinni.

5. Asenna pyörät alimmaksi tulevaan lavaan (esim. Ikeasta saa pyöriä edullisesti)

6. Asettele lasilevy sohvapöydän päälle ja voilá! Uusi pöytäsi on valmis! :)

Olen postaillut tästä sohvapöydästä vanhan blogini puolella, joten joillekin teistä tämä saattaa olla kertausta. Laitan tähän muutamia silloin saamiani kommentteja. Kuten arvasinkin, sohvapöytä jakaa aika hyvin mielipiteitä;)

Sofia kirjoitti... IHANA! Oon itekin aikeissa tehdä pöydän noista lavoista, petsata ne jollain tummalla mutta noi pyörät on mulle ihan uus juttu! Tosi makee idea! Me like!

Anonyymi kirjoitti... Ei tuo kyllä mun makuun ole, mutta arvostan silti sun yritteliäisyyttä ja kekseliäisyyttäsi paljon! Tärkeintähän on että itse siitä pidätte. Tiedän tuon tuonteen, että rakastuu johonkin omaansa päivä päivältä enemmän.

Cherry kirjoitti... Upee idea ja hienosti toteutettu! Varmasti just teidän tyyliä siis. Itse en ehkä saisi tuota sopimaan omaan unelmaolkkariini, mutta niinkun sanoin niin mahtava ja uniikki! :)

Anonyymi kirjoitti... Eikä, juuri samanlaista olen itse juuri väkertämässä! Missä liikkeessä teetätitte tuon lasilevyn? Turussa itsekin asustelen, eikä kuulosta pahalta tuo 25 euron hinta :)

Laura kirjoitti... Itse en asuntooni tuollaista ehkä laittaisi, mutta ei se nyt niin pahalta kuitenkaan näytä. Jokainen tykkää ihan erilaisista asioista, joten mitäpä sen enempää komemntoimaan onko se ihana vai kamala..:D

didi kirjoitti... Aivan upea, haluaisin matkiapinoida sinua, mutta avokki ei lämpene ajatukselle olohuoneenpöydästä lainkaan. Muutama lava on saatavilla ja mietin, jos niistä väkertäisi jotain kivaa uudelle isolle parvekkeelllemme.

Little M kirjoitti... Vau, tosi upea pöytä!

Pääsky kirjoitti... Mahdottoman ihana! Sisäinen viherpiipertäjäni on aivan innoissaan, eikä tuo siltikään näytä yhtään hipiltä.

Mitäs mieltä ootte mun viritelmästä? Ihana vai ihan kamala?:)

Kommentit

Mistä..

olet hankkinut nuo rullat lavan pyöriksi?

Vinkkejä

Oliskohan jollain vinkkejä, mistä tuollaisia lavoja voisi kysellä? Haluaisin samanlaisen pöydän. Yksi paikka jo löytyi, mutta lavat olivat liian isoja. :( Kolme kappaletta n. 60*60/ 60*80cm-lavoja olisi ihanteellinen :)

Ihq!!!

Pöytä näyttää ihan Jarin 5v tekeleeltä. Ei kukaan täysjärkinen tollaista halua.

:D

Nooo, tuollaisia kommentteja olen kuullut kyllä ennenkin:D Kuten sanottu, hyvin jakaa mielipiteet:)

Sikalan lämpölamppu etc.

Anna amaih! Siis; uniikki pöytäryhmä tarvitsee arvoisensa valaisimen. Tanskalaiset 1960-luvun designvalaisimet vaihtavat Bukowskilla omistajaa suunnittelijasta riippuen tonnin molemmin puolin. Itse huusin J. Nummen hk:sta kookkaan harjattua terästä olevan kattolampun 3-5 egellä. Luulin sitä tuolloin tanskalaiseksi, mutta olikin sikalan lämpölamppu, johon saa panna 300-wattisen hehkulampun. Tällainen pöytäryhmän ylle hehkumaan ja Hawaii-bileet bikineissä pystyyn. Ties vaikka joku vieraista alkaisi porsia. On kyllä niin sairaan upea tötterö, että pesee mennen tullen aneemiset ja kalliit designvalaisimet. Eräs löytöni liittyy siihen, kun ostin erään vesivahinkoja kärsineen liikkeen jäämistön pois kuljeksimasta. Mukana tuli tehtaan laatikoissa italialaisia cappuccino- ja espressokeittimiä ja muuta italialaista designkeittiösköndeä. Mutta tuli fölissä muutakin; nimittäin sinisiä, punaisia ja keltaisia kupolivaloja, joissa kuvun alla pyörivä, kiillotettuun metallitaustaan yhdistetty polttimo. Varsinaisesti näitä pitäisi "roikuttaa" alaspäin, mutta ihan hyvin tuo sinisellä kupolilla varustettu valo on toiminut kaverini auton katollakin, kun on ollut kiire baariin tietovisailuun. Vihje: tällaiset lämpölampun ympärille pyörimään, niin jo on ihme ellei joku pyörry.

:D

No joo, kyllä tollasilla kunnon diskon sais tietty aikaseksi mut bikinibileet on toiveajattelu ;D aika löytöjä oot kyl tehnyt. Voisin oikeesti haluta joskus huutokauppaan, kun ainoat kokemukset ko. aiheesta löytyy huuto.netistä:D liikennemerkkejä ja opetustauluja pitäs saada!:)

Toi on ihan älyttömän siisti

Toi on ihan älyttömän siisti pöytä! Meillä on tommosia puulavoja paljon, pitää miettiä jos tekis itelle pöydän niistä. ;)

Tee ihmeessä! :)

Jos omasta takaa löytyy lavoja niin ehdottomasti hyötykäyttöön! :)

Lavoista niin paljon tikkuja

Lavoista niin paljon tikkuja olen käteeni saanut(ei noista sun:)) etten kyl just kotiini ottais, aargh ja miljoonat sukkikset repiny

Tuoleja pöydän ympärille

Tällaisen pöydän ympärille sopivat uniikit tuolit, joita ei naapurin Keijolla ole. Oma suosikki-ideani on 1950-60-luvun käytöstä poistetut hammaslääkärituolit. Ne ovat käteviä (huom. kuolakupin paikka puklingeille), vaikka vievätkin tilaa ja painavat valurautaisina rutosti; eli lattiarakenteet kannattaa tarkistaa. Kuulusteluvalo on omasta takaa, joten rajuiksi yltyvissä bileissä ei tarvitse kärsimättömänä odottaa edes sitä, että sininen huvimaja peruuttaa pihalle. Näihin saa myös spegelin, jolloin tuolissa on kiva tyttöporukassa meikata ja kikattaa siideri kädessä tukka tötteröllä. Käyvät myös makuusijoista jne.

Sulla on nyt sen verran

Sulla on nyt sen verran paljon ideoita että viitsitkö ystävällisesti ilmoitella kun seuraavaksi menet huutokauppaan? Lupaan tehdä siitä postauksen, ja lisätä ehkä jopa kuvan, jossa näyt vilaukselta;) Janne etsi vähän aikaa sitten käytöstä poistuneita sähkökaappeja (siis niitä pömpeleitä joita on kadun varsissa), joista olisi voinut tehdä päheen kenkäkaapin/hyllyn. Kaikki valmis, lastulevyinen ikea-kama ahdistaa tällä hetkellä huomattavan paljon!

No ihana tietysti kun mulla

No ihana tietysti kun mulla on melkeen samanlainen ;) Tosin mä en hionu sitä tippaakaan, eikä siitä silti tikkuja lähde ja meillä on lavat samoin päin päällekäin, joten pöydän väliinkin saa laitettua tavaraa :) Tosin tuo on vähän turhan iso tänne meille ja aina tiellä..

Juu, toi on just kätevä kun

Juu, toi on just kätevä kun jää tilaa tavaralle tuossa kaksi kerroksisessa mallissa!:) Mä hioin varmuuden vuoksi tota melko paljon, ettei sukkikset yms mee rikki kun istuu pöydän vieressä..:) sellanen rosoisempi vois olla kyllä mageemman näkönen! Ja jos paksulla maalilla vetelee päälle niin tikuista tuskin on harmia:)

Uhanalaisilla puulajeilla näyttävä pöytä

Hej Anna, Mikäli on yhteyksiä tuontiyrityksiin, jotka käyvät kauppaa et-amerikkalaisten (esim. Bras.) tai aasialaisten (esim. Indon.) kanssa, niin näistä yrityksistä/ teoll.laitoksista voi tehdä todellisia löytöjä VR-lavojen sijaan. Usein lavojen raaka-aineena on käytetty todella uhanalaisia puulajeja, mikä tekee niistä uniikkeja, koska puulajit on pian hakattu huitsin Nevadaan tältä pallolta. Lisäksi lavoissa ja muissa rakenteissa saattaa olla mielenkiintoisia leimoja eri mantereilta, jotka kannattaa pitää mahdollisimman hyvin näkyvillä. Ohennetulla venelakalla pari-kolme lakkauspintaa ja avot - puukehikko on valmis. Alle pannaan 1960-luvun pallopyörät toimistotuoleista tms. ja lasikanneksi vaikka v. 1961 -mallisen kaappitelevision (ASA, Helvar Görting tms.) hieman tummennettu paksu lasilevy. Uniikkia pienellä vaivannäöllä.

No kato perhana, Pose moikka!

No kato perhana, Pose moikka! Otetaan vastaan juurikin tuollainen sohvapöytä ja annetaan vaihdossa tää meidän! :D Tottakai tollanen ois paljon siistimpi. Toi pyöräidea on ihan paras! Kivaa kun kommentoit:)